VARSTVO ZA OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI

 

Večkrat se postavlja vprašanje: Varstvo? ... Komu zaupati otroka? Posvetiti se partnerju? Graditi vezo in s tem osrečevati tudi otroka? Kako? Starši, ne pozabite si vzeti časa zase in se osrečiti na drugačen način. Otrok bo srečen, če bodo srečni ljudje okoli njega. 

 

Dragi starši! 

 

Vemo, da je vloga starša težka in zavedamo se, da je vloga starša v primeru otroka s posebnimi potrebami, še veliko težja. 

 

Vsi v našem strokovnem timu že dlje časa delamo tudi z otroki s posebnimi potrebami. Z njimi smo včasih le eno uro, en dan ali en teden. In lahko priznamo, ni lahko. Tudi vi potrebujete počitek, zato smo se odločili, da poskrbimo za občasno varstvo vašega otroka. Lahko se odločite, da ga vključite v naše aktivnosti in igrarije, kjer bo vaš otrok v varnih rokah, hkrati pa bo aktiven med svojimi vrstniki, ponujamo pa vam tudi možnost individualnega varstva v igralnici ali pri vas doma.

 

Skrb za vašega otroka, 24 ur na dan, je vaš način življenja. A kljub temu še vedno potrebujete in si zaslužite, da drugi kdaj poskrbijo za vas. Privoščite si kavo s prijatelji, pogovor s partnerjem, športno aktivnost ali samo počitek in branje knjige. Tudi vi potrebujete sprostitev. Brez slabe vesti. Zaslužite si in vredni ste je!

 

Kljub temu, da vse svoje življenje, socialne stike in delo podredite svojemu otroku, ne pozabite na sebe. Ne izgubite lastne identitete. Ostanite to, kar ste bili.

 

Prav tako ne pozabite na partnerja, zakonca. Vse preizkušnje boste prestali dosti lažje, če boste ohranjali ljubeč in zaupen zakonski odnos. Zato ne pozabite najti tudi trenutkov brez otrok, ko se bosta lahko posvetila le drug drugemu. 

 

Kontaktirajte nas in poskušali vam bomo pomagati z varstvom takrat, ko ga boste najbolj potrebovali. 

 

Naj poudarimo še enkrat, zaslužite si sprostitev oziroma nekaj kar vas osrečuje in vam povrne energijo. Privoščite si. Mi bomo poskrbeli, da bo vaš otrok v varnih rokah in se bo dobro počutil v času vaše odsotnosti, vi pa se boste sprostili in polni energije prišli nazaj k otroku. Otrok bo to čutil.

 

Ne pozabite! Otrok bo srečen, če bo srečna njegova družina.

 

 

 

Galerija:

OPOMBA: Starši se sami odločijo katero aktivnost bo otrok obiskoval. V primeru, da bo otrok preveč izstopal ali motil delo drugih, si pridržujemo pravico, da ga prestavimo v drugo skupino. Želimo delati za dobro vseh otrok, zato bomo v primeru več otrok s posebnimi potrebami, oblikovali manjše homogene skupine, kjer bodo vsi otroci prišli do izraza. Pedagogi in terapevti bomo sodelovali s starši in skupaj poskušali najti najboljšo rešitev za otroka, njegovo funkcioniranje in razvoj.

Športno terapevtsko društvo TIA
Cegelnica 2a, 4202 Naklo
PE - Naslov igralnice: GLAVNA CESTA 24, NAKLO (Zadružni dom)

 

igralnica.tia@gmail.com

telefon: 040 705 335

 

Vse pravice pridržane. © 2019 Igralnica TIA